Ja, inte bara abborre utan även den fina rommen. Fiskrom är jättegott och rommen från abborre är inget undantag.
Flådd abborre och rom |
Jag gillar enkel matlagning. Inte minst nu för tiden med med många som plågas av allergi och eksem så är recept utan för många ingredienser guld värda. Och man bestämmer ju själv. Man måste inte följa alla fancy recept med massor av ingredienser. Enkel matlagning med goda råvaror är enligt mitt tyckande det allra bästa.
Således gjorde jag bara på enklaste sätt med mina abborrar och min rom. Jag vände dem i ägg och sedan i mandelmjöl, salt och vitpeppar. Sedan fick de steka i smör i stekpannan.
Min spenatstuvning gjorde jag också på enklaste sätt. Jag smälte smör i en kastrull och hällde i en påse Änglamarks frusen spenat. Det fick stå en stund i kastrullen och surra med locket på. Sedan tog jag i några matskedar Crème fraîche, salt och peppar efter smak och behag .. mera behövs inte.
Spenatstuvning |
Abborre med Spenatstuvning |
Rom från Abborre med Spenatstuvning |
7 kommentarer:
åååh så gott!
Jag är så glad att se dig igen. Din mat är underbar...
Fjällkram!
Åh tack så mycket för fina ord Fjällmor! ♥
Hej och Varmt välkommen tillbaka i bloggvärlden. Du har varit saknad, ska du veta. Håller med Fjällmor, din underbara mat går inte av för hackor, abborren ser ju så läcker ut. Hoppas du får ordning på dina eksem, låter så jobbigt. Har du testa att vara utan gluten helt? Min kusin och hans fru i Tyskland har haft liknande problem och blivit mycket bättre på glutenfritt :) Sköt om dig. KRAM
Hej Birgitta och tack för välkomnandet ♥
Här är lite väl mycket plågsamt med eksem och klåda för tiden :(
Jag har inte tagit bort allt gluten någon gång(jag borde nog göra det).
Däremot så märker jag av att olivolja (och alla andra oljor) samt tomater är något som tydligen har ett gränsvärde för mig.
Nu har vi tagit bort olivoljan helt sen några dagar tillbaka.
Med största sannolikhet så tål jag inte en viss "intelligent värktablett" utan jag får eksem av den också. Den är ju inte så svår att ta bort, men jag hade ingen aning om att den kunde ge eksem förrän min doktor frågade om jag tog Ipren.
Jag borde väl med tid och stund testa att äta helt glutenfritt.
Nåja, jag får börja att strukturera vardagen med att tillbringa mera tid här uppe i etern med er goa bloggvänner och få inspiration! ♥ Kram!
Det här borde jag tagit till mig tidigare ..
http://www.kostdoktorn.se/vad-gor-dig-allergisk/
Hoppas verkligen att du snart mår bättre, min vän. Testa helt glutenfritt en månad och se vad det kan göra för skillnad.
Själv har jag inte ätit nåt mjöl på 2½ år nu, min mage, muskler och leder mår så otroligt mycket bättre utan :) Det går att baka mycket gott utan mjöl, har en hel del nya experiment från i vinter på bloggen. Vi hörs. Kram
Tack Birgitta, jag hoppas verkligen det själv också.
Jag har redan tagit bort det mesta av gluten i maten just nu. Ävenså oljor och tomat.
Det mjöl som jag tillåter mig är skrädmjölet från Stöpafors. Enligt vad jag läst mig till så är inte det lika allergent som ex vete.
Ha det gott, vi hörs!
Kram!
Skicka en kommentar